måndag 31 augusti 2009

Veckan .

Vi var på Jägers och startade i derbykval i tisdags. Zippe Chip fick ett omöjligt lopp och gick i dödens på Maharajah, hästen gjorde en kanoninsats som femma. Status Quo galopperade tyvärr i starten.

Rudolf den Tredje startade i onsdags på Axevalla. Han var riktigt bra och det var stenhårt i mål. En andraplats blev det och vi är jättenöjda!

Jag var i Kalmar och red Wiss Nickolina i fredags. Vi hade spår 10, alltså längst ut på vingen. Blev hängandes i tredje, kom inte ner i andra spår förrän efter ett varv. Blev omöjligt lopp. Kändes sådär taggad och har nog mer att ge skulle jag tro. Fin häst!

I Vaggeryd i söndags startade jag Prince Hilding i montéloppet. Jag är jättenöjd med vår tredjeplats. Eller jag är mest nöjd med hur hästen kändes. Han var pigg och gick bra in i mål. Känns mycket bra faktiskt. Vi tjänade också ihop lite mer poäng till Agria-finalen som avgörs på Solvalla den 2 oktober. Roligt värre!!!

måndag 24 augusti 2009

Denna vecka

Tisdag: Jägersro - Derbykval med Zippe Chip och Status Quo.
Onsdag: Axevalla - Rudolf den Tredje gör sin andra start. Senaste starten resulterade i seger på Kalmar.
Fredag: Kalmar - Monté 1640a med Wiss Nickolina. Lottade till spår 10, dåligt utgångsläge men förmodligen bättre än bakspår.
Söndag: Vaggeryd - Monté 1640a med Prince Hilding. Även denna gång dåligt spår, spår 9 bakom bilen. Hade senast spår 15 på samma distans, då gjorde Hilding det bra och kom ändå 5:a. Alvena Naika går ut i ett längre lopp och fick spår 11 bakom bilen.

lördag 22 augusti 2009

Quick Silas var riktigt bra som tvåa på Åby efter segerrike Hamilton. Quicken har bara startat en gång tidigare i år och det för några månader sedan då vi vann på Färjestad. Med detta lopp i kroppen ser vi ljust på framtiden. Jag är jättenöjd!!!!

onsdag 19 augusti 2009

Time de Luxe visade återigen sin fina kapacitet i montéloppet på Jägersro igår tisdag. En tredjeplats blev det, en längd från vinnaren. Jag säger grattis till Erica och Hans Eme som har fina framgångar tillsammans. Peter knep andraplatsen, han red ett kanonlopp med Untersteiners häst, snålt och välridet (som vanligt). Timen har inte varit ute på ett tag och jag är nöjd! Kanske finns lite kvar till den topp han visat i de senaste 4 starterna. Vi ses igen :D

måndag 17 augusti 2009

Prince Hilding och jag startade från spår 15 bakom bilen 1640a i Tingsryd idag. En femteplats blev det och från det spåret så var det en bra insats. Vi låg till en början sist av alla hästar, var i vida spår i sista sväng och inte långt från tredjeplats. Han kändes jättefin!
Västerbo Paradise visade sin styrka i långloppet över 3218m på 1.14,3a. Svenskt rekord och lekandes lätt. Härligt att han är tillbaka efter sjukdom.

Nästa montéstart är i Malmö på tisdag, Jägersro. En bana jag gillar starkt! Time de Luxe och jag startar från spår 3 bakom bilen. Bra klass på detta montélopp. Många hästar med fina resultat.

Montékvalade Zippe Chip för en vecka sedan på Mantorp också. Han var fin!

måndag 3 augusti 2009