söndag 27 december 2009

Året närmar sig ett slut.

Året 2009 börjar ta slut och ett nytt år börjar snart. Jag hoppas att sporten fortsätter att utvecklas i iallafall den takt som varit. Nu har sporten ändå funnits här i Sverige i 5år. Nu borde vi kunna få rida i lite större sammanhang och i dessa fall lite mer pengar att rida om. Då tror jag att ännu fler "riktigt bra" sulkyhästar kommer att pröva lyckan i monté. Kanske tar några av de allra största tränarna ut några av sina hästar i montélopp. Förhoppningsvis med framgång och det tror jag skulle vara ett lyft för sporten.

Jag tror på att montén har en framtid i Sverige o att det kommer att bli riktigt stort. Det är vad jag hoppas iallafall.

Jag är nöjd med resultaten från mina ritter 2009. Jag har fått rida riktigt fina hästar från pappas stall. En förutsättning för att det ska gå bra är ju självklart att man rider bra hästar, hästarna gör det största jobbet och vi ryttare gör det mindre.

Nu är det snart 2010 och vi får se hur det går för alla ryttare, kuskar och tränare det året. Som de flesta inom travet vet så går det upp och ner - för alla. Lycka till!

tisdag 22 december 2009

Jag blev jätteglad när jag läste Peter Jarvéns nya blogg "Sett från sadeln" på travnet.se ! .. stort!!! Kul med fler bloggar och att montésporten får ännu mer uppmärksamhet!

Kolla gärna in hans blogg på:

http://www.travnet.se/www/public/webb/default.asp?infoID=46889&infoTyp=nyhet



Snart nytt år och nya ritter! Lycka till allihopa!

fredag 18 december 2009

Midsummer Surprise tog andra raka!

Midsummer Surprise besökte Åbytravet för att medverka i ett montélopp över 2140 volt. Väldigt bra hästar med i loppet och borde väl egentligen ha kunnat ligga som ett V5-lopp när det är denna höga klass på hästar.

Var endel strul innan loppet då det var endel omstarter och bland annat en oregerlig häst. Tog lite tid innan loppet kom iväg. Midsummer var pigg som en pelikan ungefär.


Vi startade från spår 4. Valde en invändig resa första varvet och kom ut i andraspår exakt varvet kvar. Låg ganska långt ner i fältet 500 kvar. Styrde på i tredjespår genom svängen och speedade vasst på upploppet. Vann med hals före Mr Waldemar som också var riktigt bra.

Midsummer är en riktigt fin häst!

Kolla in: http://www.montetravsport.se/nyheter/nyhet_463.html


(Har sett att Jarvén ska börja blogga på travnet.se, intressant!!!)

tisdag 15 december 2009

Etta och tvåa för helbröderna!



Foto: Magnus Strömsten



Prince Hilding.

Foto: Micke Gustafsson/ALN

"En riktigt hedershäst
som är med dom igen"

(travnet.se måndag 14 dec 2009 15:56)

Kent Knutsson har två hästar till start på Halmstad ikväll. Hans dotter Emelie rider Prince Hilding i ett montélopp (lopp 2).

- Det är en riktig hedershäst och han gör det bra varje gång. Det finns ingenting att anmärka på efter senaste loppet och det är klart att han ska vara med dom igen, det är ju bara att titta på statistiken. Det blir barfota fram som vanligt, säger Knutsson.

Själv kör han Rudolf den Tredje i lopp 3. Den treårige valacken har vunnit ett lopp på sex starter och har aldrig varit sämre än trea i sina starter.

- Han går bra varje gång och jag har varit mycket nöjd med honom på slutet. Det är inga fel på viljan på hästen, det har bara varit så att han helt enkelt haft lite stolpe ut som gjort att han inte riktigt räckt till. Han står lite på tur för seger och trots tuffare motstånd ska han räknas, det handlar om en väldigt fin häst. Det blir barfota fram som senast, avslutar Kent Knutsson.

Bild och text från: http://www.travnet.se

_____________________________________

Resultat från Halmstad 14/12

Prince Hilding gjorde det väldigt bra och slutade 2:a bakom Hans Eme. Riktigt bra startfält i detta montélopp. Värt att beakta var att till och med Chip Destroyer kom ända uppifrån Bergsåker för detta montélopp. En femteplats blev det för denna häst.
Trea slutade Inverno som verkar stark men inte så speedig.

Hildings helbror, Rudolf den tredje, vann treårings-finalen och kammade hem 40 000 kr. Han gick fina tiden 1:15,8 på 2140 volt. Beakta att banrekordet för treåringar i Halmstad endast är fyra hundradelar snabbare (1:15,4) och sattes 2008 av Knockout Rose på sommarbana.

Sammantaget en mycket god kväll!


Tränarstatistik 2009

Starter: 87
1:a 22
2:a 22
3:a 12
Segerprocent: 25%
Insprungna pengar: 1 348 000 kr



Kommande i veckan:
Tisdag - Alvena Liston , Jägersro.
Torsdag - Midsummer Surprise , Åby. (monté)
Fredag - Status Quo , Kalmar.

Midsummer Surprise
har inte varit ute på ett tag. Hon vann sitt senaste lopp som var på Örebro i slutet av oktober. Där gjorde hon en riktigt fin avslutning på runt 13,5 sista 500m. Bra hästar med i montéloppet på Åby, nästan vem som kan nog vinna.

Vi ses!

söndag 6 december 2009

Reportage av Kajsa från Åbytravet.



Detta klipp kommer från: http://www.ungdomstrav.nu/articleView.aspx?articleid=647&topMenuId=25

fredag 4 december 2009

Quick Silas fjärde raka seger!



Quick Silas besökte återigen Åbytravet för ett montélopp över 2140 v. Detta i sin åttonde montéstart och det blev sjätte montésegern för denna otroliga häst!

Startade från spår 3 och tog ledningen dire
kt. Öppnade i mycket lågt tempo och ökade successivt farten. Höll undan till lätt seger. Han kändes riktigt fin och aldrig hotad.

Besök gärna:

http://www.montetravsport.se/nyheter/nyhet_460.html

från www.abytravet.se:

"3 Quick Silas direkt till spets. Kunde bestämma i mycket måttligt tempo inledningsvis. Ökade allteftersom. Drog undan sista halvvarvet och var aldrig i förlustfara. Bra men pliktskyldigt. 10 Flintstone Broline med som fjärde häst inledningsvis. Avancerade framåt och gick ned i ledarrygg 800 kvar. Ned via open stretch till slut och var den ende som kunde följa favoriten någorlunda. 9 Inverno fram från tillägg och når dödens efter 700 meter. Kan ej följa i speedkörningen som bjuds. 7 Hiking med som sjätte häst. Fram mellan hästar och är fyra 600 kvar. Håller farten ok. 6 On A Starchip med som sjunde häst. Framåt 600 kvar och avslutar piggt i skymundan."



Foto: Magnus Strömsten