torsdag 22 juli 2010

Quick Silas 8:e raka och Jägersro på tisdag.

Onsdagen den 21/7 tog Quick Silas 8:e raka montésegern. Loppet gick som lopp 11 på Solvalla och innebar att vi var i mål strax in kl.22. Quick Silas vann med 2 längder, segertiden 16,7 på 2160m och fick för vinsten 30 000 kr.








Foto: Magnus Strömsten

Västerbo Paradise startar på tisdag på Jägersro i Malmö Stads Pris 2010. Han startar från spår 1 på 20 meters tillägg, loppet går över lång distans 3140 m. Självklart bra hästar i ett sådant fint lopp.

Ses!

måndag 19 juli 2010

Solvalla och Charlottenlund i veckan.

Påväg hem från Kalmar. Cross de Luxe gick ett finfint kval, tid 17,9 och betedde sig bra på banan. Det var roligt! Askhults Sigvard svarade för en blekare insats i sitt lopp.

På onsdag åker vi till Solvalla. Paul´s Legacy startar i lopp 1, ett treåringslopp. Spår 5 var väl inte bästa utgångsläget direkt.

Quick Silas startar i montéloppet, lopp 11. Springspår på 20m tillägg även denna gång, men även springband på detta. Karlshamn har montélopp när de har lunchtrav samma dag. Så därav blir det sen start på Solvalla. Peter rider på båda ställen.

På söndag åker vi till Charlottenlund med Calistoga. En häst som har ca 70 000 på kontot, men i Sverige har han straffsumma på sig och kommer upp i över 800 000 kronor. Han var riktigt bra senaste starten som 2:a. Han stod då på 40 meter tillägg i Åmål, pga sin straffsumma. I Danmark står han nu utan straff och då på start. Spår 1 blev det. Sett startlistan, men kan inte mycket om hästarna som är med. En dag i Danmark och danskt mästerskap.


Ses!

tisdag 13 juli 2010

tvi tvi, första gången jag flög av en stor häst...

Vi åkte i söndags, jag, pappa, matteus och mange. Vi har hälsat på P-O som föder upp Alvena hästarna. Och vi skulle starta Hilding i montéloppet och Rudolf i ett sulkylopp.

Nu tisdag är vi påväg hem, det blev en lite annorlunda avslutning på tävlandet denna gång...

Prince Hilding och jag startade från spår 1 på 20-meters tillägg. Hästen som startade från spår 1 på startvolten blev efter startkommandona istadig och stod i princip helt still. Vi kom iväg perfekt med fart från tilläggsvolten och precis efter start small det...

Jag har lite ont främst i arm och nacke. Jag fick åka till sjukhuset för röntgen och undersökning. Men allt verkar lugnt. Första gången jag flyger av en stor häst.. men någon gång ska ju vara den första. Tur att det inte händer olyckor så jätteofta i monté.. för det kan gå illa sånt här!!!

Jag ser nu att hästen fick två kval att genomgå innan han kan starta igen, men frågan är om det är sådana hästar vi ska ha på banan....

Hilding travade sina 2160 meter utan ryttare och efter mål vände han upp i sakta trav som i en segerdefilering!! Han såg för jäkla fin ut haha !!

Rudolf var duktig som trea i ett av sulkyloppen !!! Han är alltid duktig!

Måndag 19/7 startar Askhults Sigvard i Kalmar, samma dag kvalar Cross de Luxe. Intressant dag!

På återseende!