torsdag 25 november 2010

Fore Candy & Cross de Luxe tog segrar! Kallblodet i Finland var grymt bra!



Tähti-Suska och jag, tvåa på riktig vinterbana i Kouvola.

Tähti betyder stjärna på finska. Kallblodet jag red i Finland, Kouvola var jätteduktig och kom tvåa. Vi låg långt ner i fältet och styrde på i tredjespår 4-500 kvar. Tähti-Suska gjorde en otroligt bra avslutning. Jag tackar Tanja & Co för att jag fick rida och också för att vi hade mycket trevligt! Varmbloden jag red var tyvärr inga stjärnor. Jag kom placerad i mitten av alla deltagarna i NM. Det var jättekul trip till Finland!


Grattis tjejer!
________


foto: Magnus Strömsten
Cross de Luxe segrade i torsdags på Åby. En mycket fin prestation!! Treåringen har på tre starter raden 1-2-1, kanonbra! En riktig kämpe denna lilla häst!
-
I tisdags tog treårige Fore Candy andra raka segern. Här hemma var det snöstorm, men i Malmö var det fint väder och banan såg på atg live ut att vara i bra skick. Låg i andra ytter, dödens i 1200 meter, vilade lite i rygg på ledaren i sista sväng och vann sedan lätt! Fin häst som kan speeda snabbt!

lördag 13 november 2010

Nordiskt Mästerskap i Finland 17-19 nov.

Jag åker den 17 nov till Finland för att rida Nordiskt Mästerskap. Detta tillsammans med ryttarinnorna Charlotta Lusensky och Camilla A Olsson. Det rids ett varmblodsloppVermo den 17 nov, här rider jag en häst som heter Ugo. När jag tittar på vad hästen har presterat så har den tjänat 58 440 euro och på 86 starter resultaten 19-10-3. Hästen verkar ha haft ett mycket bra år förra året men inte lika bra i år. Jag förstår inte så mycket på finska när jag läser, men det verkar som den bara gjort två montéstarter 2009 och då inte blivit placerad. Men hästen har ju fina resultat och det blir ju intressant att sitta upp på. Charlotta rider i samma lopp Giant of North som gjort det mycket bra i monté i Finland. En häst som vi haft här hemma för väldigt längesen faktiskt. Det är blandade resultat på hästarna i loppet och ser mycket svårbedömt ut.

Det kommer att ridas ett varmblodslopp och ett kallblodslopp i Kouvola den 18 nov. I varmblodsloppet rider jag en häst som heter Jasmina Dell. Hon verkar ha startat 60 gånger med placeringarna 6-3-7 och har på kontot 7 750 euro. Hon har startat i monté totalt 10 gånger med resultaten 2-0-2. Hon har inte startat på två månader ser det ut som.

Något som kan bli extra kul är kallblodsloppet. Det är något som jag inte är van vid, men jag tror att det blir hur kul som helst. Jag ska rida en häst som heter Tähti-Suska. Hästen har på 105 starter resultaten 10-9-15 och 45 180 euro på kontot. Montéstarter har det hunnit bli 2 stycken i karriären och dessa har slutat i en vinst och en tredjeplats. Det verkar ju intressant. Det som jag också kan läsa mig till är att hästen ska gå ut i ett sulkylopp dagen innan detta montélopp. Hehe ja det blir ju som sagt intressant ;) !

Jag tror det blir jättekul och & TACK för att jag får åka och representera Sverige i NM 2010.

Gå in på
http://www.travritt.no/nyheter/11112010startlister-nordisk för startlistor och info till NM.

Kolla också in nya sidan
http://www.svenskmonte.se/ !
_____________

Resultat senaste veckan från stallet:

Fore Candy segrade fredagen den 5 nov i Örebro på ett mycket fint sätt. Många känner nog igen mamman Sweet as Candy.
Alvena Liston tog en fin andraplats på axevalla den 9 nov. Segrade gjorde Min Narkissos.
Rudolf den tredje och Lillinger Komp tog varsina andraplatser i Kalmar den 12 nov.
Kanoninsatser av alla fyra!


Lillinger Komp och Johnny Takter.
foto: Magnus Strömsten

fredag 5 november 2010

Snygge Alvena Rex gick premielopp!


foto: Magnus Strömsten

Alvena Rex e. Muscle Memory gick den 29/10 premie på ett mycket fint sätt i Kalmar. Hästens mamma Oli Roy har bla. lämnat hästar som Alvena Pele 1,9 milj och Nagina Light 1,3 milj.

Samma dag kvalade treårige Fore Candy, som idag fredag 5/11 startar i Örebro.

Jag red i montéloppet mycket duktiga Ditte Vingboons. Hon som brukar ha problem med voltstart fixade ett lysande springspår och flög till ledningen. Släppte till bra häst och var tvåa i mål. Kanon!!

Ha det gött!