fredag 31 augusti 2012

Seger med Leonas Kaksi!

Idag red jag en riktigt stark och trevlig häst på Jägersro, Leonas Kaksi. Gick lätt till ledningen, varvade på 17,8 och gick 14 sista 500m. Hon vann med 9 längder på tiden 1.16,4 2140 volt och tjänade 30 000 kr. Mycket roligt! Jag tackar Mikael Byström och Camilla Nordkvist för att jag fick rida!

Leonas Kaksi.

torsdag 30 augusti 2012

Kommande: Jägersro 31/8.

Imorgon inleds Derbyhelgen med lunchtrav på Jägersro. Jag rider Leonas Kaksi i montéloppet. Hon startar från spår 3 på startvolten. Första gången jag rider henne, men hon verkar stark och kan nog springa en bra tid. Loppet är ganska så öppet tror jag. Bra hästar bakom såsom Rockstar, Sotheby, Lord Photo och Lennart för att nämna några. Lopp 7, runt kl.14.

tisdag 28 augusti 2012

Fore Candy ♥

Fore Candy vann ett V65-lopp ikväll på Axevalla. Ett femåringslopp med fina hästar såsom For Life, M.T.Fortune Winner och Growup. Fore Candy gick snabbt till ledningen och såg riktigt fin ut hela loppet! Han vann med två längder på tiden 1.14,6 full väg. Stefan Söderkvist körde, duktig kusk i sulkyn!

Fore Candy. Foto: Kjell Hedvall

söndag 26 augusti 2012

Rudolf trea på Vaggerydstravet.

Idag var det tävlingar i Vaggeryd. Det var en mycket krävande bana, tung och skitig. Rudolf har varit borta ett kortare tag och fick starta i dagens montélopp över 1640m autostart. Här vann Poison Composite och Åsa. Överlägset som vanligt, vilken kapacitet Poison har! Tvåa Nouvelle Pelle som gick ett mycket bra lopp. Där är ännu en häst som tjänat mycket pengar i sulky och som nu kommer kunna tjäna fina pengar i monté. Rudolf gick ett bra lopp, vi låg långt ner i kön. Han var stark sista 400 och tog flera hästar på upploppet och slutade trea. Riktig hedershäst, han kan man lita på i alla lägen.

Vi hade en kvalhäst i sulky idag, Go de Luxe e. Rite on Line. Han gick jättefint!

 Rudolf den Tredje. Foto: Tom Nilsson

lördag 25 augusti 2012

Patrik sviker aldrig..

Är påväg hem från Bergsåker. Red Ekets Patrik sent igår kväll. Han kan man lita på i alla lägen! Han blev trea på nya rekordet 1.12,3 1640 auto. Nytt rekord i de två senaste loppen alltså! Vi tog en lugn start för antog att det skulle gå undan i ledningen för Hot Tub. Han öppnade varvet på 1,11. Vi låg tredje ytter och gick på 400 kvar i tredje spår och då klockat till 10,4 sista 500 på Patrik. Riktig hedershäst som bara blir bättre och bättre! Mycket bra prestation!

fredag 24 augusti 2012

Bergsåker ikväll

Åker till Bergsåker för att rida Ekets Patrik i Sundsvall Open Monté som går som lopp 9 ikväll. Här möter vi favoriten Hot Tub. Bra hästar med och loppet rids över kort distans. 50 000 till vinnaren. Vi startar från spår 2 vilket är bra! 8 hästars med. Patrik var riktigt laddad bakom bilen förra starten! Det blir roligt!

måndag 20 augusti 2012

Trea Mantorp.

Idag 20/8 reds det årliga 3140 meters montéloppet i Mantorp. Red en fin och stark häst idag, Cool Pine (Mikael Selin). Orsakade en omstart då han bockade ganska rejält i vändningen så vi kom helt ur balans. Dryga böter. Mantorp brukar ju dock håva in böter i montéloppen så nu gick man med i klubben. Andra starten gick iväg och han var snabb ut från 20 meters tillägg och vi hamnade i dödens direkt. Dödens i långlopp är väl inte optimalt, men vi hade inget val då ledaren inte ville släppa ledningen. Trycker man på hårdare för att få överta ändå offrar vi förmodligen för mycket krafter när loppet går över tre varv. Hästen gjorde ett bra lopp och slutade trea, två längder bakom vinnaren Mclain med J Brunzell. Grattis!  

måndag 13 augusti 2012

Kommande montéstarter

Tisdag 14/8: åker till Eskilstuna för att rida Leonas Caviar (Mikael Selin). Hästen har startat monté endast en gång tidigare och då galopp i starten. Här står vi på 20 meters tillägg. Resultat: Diskad, galopp!

Onsdag 15/8: extra V75 med Jubileumspokalen på Solvalla. Lopp 1 är ett montélopp över 1640m och förstapriset är 50 000. Jag rider Ekets Patrik (Per Lennartsson) och vi startar från spår 1. Väldigt bra hästar i loppet såsom Hot Tub, Poison Composite och Moon Dreamer som jag red i monté-sm förra året. Han kommer med dubbla segrar, i både monté och sulky samma dag. Sverigeloppsvinnaren Rock Me har ju visat god form och även Alvena Nonstop som vann montéloppet i Halmstad under Sprintermästarhelgen. Det här är ett montélopp av fin klass och segertippad lär Hot Tub vara. Han vann det större montéloppet på Axevalla senast på 13,7 över medeldistans. Han har hittat formen igen! Ekets Patrik har varit väldigt fin i sina montéstarter och det blir både roligt och intressant att rida på onsdag. Resultat: 4:a på nya rekordet 12,4. Ekets Patrik gör det jättebra som vanligt. Riktigt vass från start och reds i rygg på ledaren Poison Composite som också vann loppet på osannolika 11,6 i monté! Grattis! Jag är mycket nöjd med Patrik, han är knappt slagen av giganten Hot Tub som även han går 12,4. 

Torsdag 16/8: rider montéloppet på Åby. Här rider jag Mister Top (Markus Savin). Vi står på start och hästen har gått lite monté tidigare men utan större framgångar här i Sverige. Han har dock vunnit i monté i Danmark för länge sen. Superfavorit här är Precious Metal som jagar femte raka segern! Resultat: 3:a på 16,5  från startvolten 2140. En överraskande fin häst som stod hårt inne i loppet med knappa 80 000 på kontot, kändes jättefin hela vägen och väldigt snäll att rida! Precious tog femte raka, fin häst som utvecklas och går mot högre klass!!

söndag 5 augusti 2012

Första montéloppet på Meadowlands!

Master Pine & Helene Gregory. / foto: ustrotting.com

Igår reds det första montéloppet på Meadowlands, USA. Loppet låg utom totospel, men hade en samlad prissumma på 15 000 dollar. Loppet gick emellan lopp fyra och fem och visades i Atg live. Vann gjorde svenskbördiga Helene Gregory på 9-årige Master Pine ($612,594). Master Pine hade innan loppet tagit 38 segrar i sulky och detta var hans debut under sadel. Tvåa i loppet kom Take my Picture och Therese Lindgren. Malin Berås som rider montélopp i Norge var över och red en häst från Trond Smedshammer, Blacktuxwhitesocks. De slutade 5:a.

Hoppas på utveckling i USA och även utveckling av montéloppen i Sverige. Vi är ännu en väldigt bra bit ifrån Frankrike där det rids massvis av monté, kanonhästar och super-prispengar! Öka takten, man lever bara en gång!!!!!