lördag 29 september 2012

Den 23:e sep gick Zoella Coeur ett fint premielopp på Axevalla på 29,5. Hon visade fint beteende och travade bra. Samma dag startade Do It Komp i sulky, Sydkampens Final. Det blev galopp i starten och tappade mycket. Kördes ikapp och gick starkt till femteplats. Fin form.

Den 27:e sep startade Go de Luxe på Åby i ett treåringslopp. Bra hästar i loppet. Go gick ett bra lopp ifrån tredje invändigt och väldigt snabb avslutning. Skötte bilstart kanon första gången och var bra iväg. En fin fjärdeplats.

Den 28:e sep startade Vaggerydshästen Timo Sisu i Kalmar. Han stod för en riktigt fin tredjeplats från dödens knappt slagen. Tiden 15,9 2140 volt. Loppet var banrekord för treåringar.

måndag 17 september 2012

Åby resultat och Jägers nästa lopp

Resultat under helgen i Åby var en femteplats i montéloppet. Jag red Ekets Patrik och det var visserligen riktigt bra hästar emot, men Patrik var nog inte riktigt lika vass som vid tidigare montélopp heller. En femteplats blev det och det kan man inte klaga på i dessa sammanhang egentligen. Vi var ju tippade sexa i programmet så placeringen är inget att säga om. Väldigt fin i värmning, men provstarter och minuter innan loppet var mest galopp och nerver i honom vilket var lite ovanligt. Han tog sig i kragen till loppet och var i rätt gångart. Vi kom ner bakom en nästintill skenande Going Southwind och loppet gick galet fort. Patrik kunde kanske hållt lite bättre fart sista biten iallafall, då han slutade på tiden 14,0. Förra loppet gick han nytt rekord på 12,3 så kanske lite av stressen precis före loppet som satte sig i benen och samtidigt lite neråt på formen kanske, men ingen kan hålla toppform hela tiden heller! Mycket starkt att han gör sitt i loppet även att allt inte stämde i provstarter etc. Han är duktig Patrik.

Vi hade Fore Candy ute i V75-4. Han blev oplacerad. Han var möjligen inte heller i samma form som tidigare lopp. Dock fick han ett omöjligt lopp då han hade bakspår på kort distans och kom iväg sist av alla. Gick sedan en rejäl speed i 10-fart i 300 meter och kom fram i dödens. Detta blev väldigt tufft mot dessa hästar och är egentligen inte optimalt för denna häst.
_______

Imorgon tisdag är det Jägersro som står på schemat. Jag ska rida Leonas Kaksi igen. Hon var grymt bra förra starten då hon vann med nio längder på medeldistans. Nu är det istället 1640 auto och kanske inte riktigt lika enkelt som förra gången. Väldigt stark häst och oerhört fin att rida. Henne gillar jag! Spår 3 är kanon! Det är rätt bra hästar i loppet. Figaro Sånna vet jag är en bra sulkyhäst och dessutom efter Spotlite Lobell som brukar vara vassa i monté, den ska vara favorit i det här montéloppet tror jag. Lightning, Rockstar och Bad Loser kan nog också vara bra på distansen. De utländska hästarna är svåra att värdera på både motstånd och tider. Raderna på utländska hästar brukar se bättre ut än vad de är. Det blir kul, jag gillar Jägersro!

Resultat: oplacerad! Leonas Kaksi var väldigt fin i värmning och provstarter. Visade denna gång ett lite mer tjurigt beteende tror jag. Gick inte att vända henne där man ville och tog några galoppsteg bakom bilen. Hon kändes fin iväg, men lade in handbromsen totalt efter 500 m, hon var inget trött efter loppet utan blev nog lite sur av att inte gå i ledningen tror jag. Lite synd för det är en väldigt fin häst! Tror hon ska vara med bland täthästarna, då är hon med direkt och det är inte många som rundar henne! Bättre lycka nästa gång. 


torsdag 13 september 2012

Åby 15/9

Fredag är det auktion på Åbytravet. Auktioner är alltid kul, intressant att kolla lite. Tvååringar och endel äldre hästar är det till salu.

lördag är det V75 med Åby Stora Pris. I lopp 8 (V75-4) startar Fore Candy. Spår 9 på 1640 volt. Bakspår, men kan lösa sig bra i andraspår direkt. Johnny Takter kör.
Lopp 1 är Åby Stora Montépris. Ekets Patrik fick fint spår även denna gång. Spår 2 bakom bilen på 1640 auto. Väldigt bra hästar emot, Having Said That, Poison Composite, Hot Tub, Moon Dreamer, Photo Sea m.m. Patrik gick väldigt bra in i mål förra starten på Bergsåker då han gick nytt rekord. Han kändes jättefin. Alltid roligt att rida de lite större loppen. Förra året red jag Conrad Lugauers häst Imagine D.E. i detta lopp. Då kom vi fyra efter en invändig resa hela vägen. Hot Tub vann.

Montéloppet ingår i V4 som sänds direkt på TV4 Sport kl. 12.30 på lördag. Lopp 1.

måndag 10 september 2012

Seger för Timo och Rulle var fyra

Ikväll segrade Timo Sisu på Axevalla. Han låg med i fjärde ytter och attackerade snabbt på bortre långsidan. Segertid 17,8. Han var riktigt fin och visade bra löphuvud! 
Rudolf den Tredje blev fyra i montéloppet. Kom bra iväg och låg andra ytter hela loppet. Han gick helt okej men han har inte toppform. Ändå han är alltid med och får bra pengar och placeringar. Vann gjorde Molly Streamline, hon gick imponerande bra. Hennes sista säsong med Lina Pettersson. Grattis! 

söndag 9 september 2012

Kommande: Axevalla 10/9

Imorgon måndag startar vi två hästar på Axevalla. Rudolf den Tredje går ut i montéloppet från spår 1 bakom bilen. Loppet går över 2140m. En del nya montéhästar i loppet som bara kvalat. Antingen kan de vara riktigt bra eller inte, svårbedömt vid första montéstarterna.. Maija Lähdekorpi och Anna Rönning rider två som tjänat mycket pengar i sulky förra året. De kan vara vassa. Rudolf har varit ute en gång efter sitt lilla uppehåll då han hade infektion. Med det loppet i kroppen gör han nog ett bra lopp. Rudolf är alltid med!
Vaggerydshästen Timo Sisu startar i sitt livs andra lopp. Tvåa från dödens senast och var riktigt bra i Örebro. Fin häst som startar från spår 5 imorgon igen. Tråkigt spår men hästen är bra!

Nu har startlistorna till Åby Stora Pris på lördag kommit. Roligt! Fore Candy startar i V75 med Johnny Takter i sulkyn. Jag rider Ekets Patrik i montéloppet och Patrik verkar prenumerera på fina spår i monté. Spår 2, tack och bock!

Go de Luxe

Halmstad: Idag startade treårige Go de Luxe e. Rite on Line i sitt första sulkylopp. Han gick till ledningen efter 500m och gick undan till lätt seger med 3,5 längd på tiden 18,3. Förstapriset var 50 000 kr. Mycket fin! Han är lillebror till Across the Lines och Cross de Luxe.



Go de Luxe. Foto: Tom Nilsson.

 

fredag 7 september 2012

100-års jubileum med show

Imorgon lördag kl. 11 är det jubileumsshow på Tenhults Naturbruksgymnasium (Riddersberg). Det firas 100 år som skola. Det är en 1-timmes hästshow med massvis av olika hästuppvisningar. Jag ska visa lite monté med gamle hederlige Bat Boy (1,5 milj) och som var tvåa bakom Max Flukt i Harpers 2006.

tisdag 4 september 2012

Do It Komp seger på Axevalla ikväll 4/9.

Idag segrade Do it Komp på Axevalla. Loppet gick över kort distans volt. Do it Komp hade tillsammans med Stefan Söderkvist bakspår (9). Bra start och låg med som fjärde, femte häst direkt. Fick gå i dödens minst ett varv och gick starkt på upploppet till lätt seger. Tid 1.14,3 1660 volt. Väldigt fin!

Do it Komp.

måndag 3 september 2012

Svårt

Oj 40 meter på Åmål det var ingen lätt uppgift. Det var bara kurvor mest hela tiden. Åhlundas Herman gjorde det helt okej och plockade in successivt men det fanns absolut ingen chans på de främre hästarna. Vi blev femma, helt ok! Vann gjorde den jag red på Åby senast som gick bra då! Sa ju det, Åmål också, där vinner man mest från ledningen!

söndag 2 september 2012

Åmål imorgon måndag.

Åker till Åmål på lunchtrav imorgon måndag. Här rider jag Åhlundas Herman i montéloppet, lopp 8. Det är en häst som startat endel i monté och det har han gjort bra! Han vann senast han gästade Åmål, det var dock från ledningen start till mål. Imorgon startar vi från 40 meters tillägg, vilket är svårt på Åmål som är en 800-meters bana. Loppet går över lång distans, vi startar på 2520 m. Jag har själv aldrig ridit honom. Han är efter Gentle Star, de brukar vara starka. Jag tror han är stark av det jag sett av honom i tidigare lopp. På start finns bra hästar. Danny's Wild Lass vann från ledning på 16.5 förra loppet. Irish Flair har gjort två bra montéstarter som tvåa och en häst som jag var trea med senast som heter Mister Top är inte helt tokig från startvolten då han kan springa en 16-tid. Lång distans, kan gå hur som helst!