fredag 30 november 2012

Halmstad fredagskväll

Påväg till Halmstad för att rida Åhlunda Noblessa i montéloppet. Första montéstarten och vad jag sett sedan tidigare sulkylopp så verkar hon stark. Kan passa monté kanske... Loppet håller inte stjärnglans direkt utan verkar vara väldigt öppet. Vi är inte tippade alls, men med lite flyt så är hon inte sämre än de andra om man tittar bakåt på hennes lopp. Här nere är det ju bättre väder än snöstormen hemma på höglandet iallafall, alltid något! :)
Startgalopp och inte minsta tendens att trava iväg. Det var ju tråkigt men kunde inte göra så mycket, omstarterna gjorde det ju inte bättre. Dessutom svinkallt. Jag är rätt härdad men vädret är inget vidare att rida i med händer och fötter. Synd för tränare när hästen inte går iväg från start för nu vet man ju inte hur hon är... Värre det än tex hästarna jag fick rida på Solvalla senast som travade iväg men sedan bara var dåliga. Ne bättre lycka nästa vecka!!

Idag intressant anmälan till Åby 6/12 där jag ska rida Lord Rocket. Fin häst från stall Bengt Holm.

lördag 24 november 2012

Solvalla söndag 25/11

Söndag är det Solvalla. Vi har med oss Do it Komp som startar i stayerloppet, Björn Goop kör. Han vann senast över lång distans och visade god form!
Do it Komp segrade med nio längder och kammade hem 75 000 kronor. Överlägsen seger!!

Jag är kvalificerad till Montébästen som rids på Solvalla samma dag. Vi är tio ryttare och vi rider två lopp (Lopp 1 och lopp 3) där man blev lottad på en häst i varje lopp. Där ingick seedning så att det skulle bli någon sorts rättvisa i lottningen. Jag tillhörde inte de som drog de bästa korten, spår 8 bakom bilen i båda loppen.
Hästarna jag red kom sist och näst sist. De var dåliga och kunde inget alls. Vann gjorde Linda M Eriksson, grattis grattis:)

V75 Jägersro

Idag lördag 24/5 startar Fore Candy på V75 på Jägersro. V75-5 och spår 12. Dåligt spår men hästen är bra. Han vann senast i Örebro med Kaj Widell. Hoppas det går snabbt i loppet, det gynnar. Stefan Söderkvist kör.

Candy låg sist hela loppet och blev sjua till slut. Han blev lite störd när Takters häst hoppade och tappade några längder. Det hade behövt gå snabbare för att kunna ta något när man ligger sist. Bättre spår till att börja med.

onsdag 21 november 2012

Åby torsdag 22/11

Åker till Åby för att rida Lord Photo. Första gången jag rider, men jag har stött på hästen några gånger tidigare och vet att det är en stark häst. Bra hästar emot och i programmet är vi tippade åtta. Jag är nog ändå lite mer optimistisk och rankar honom bättre än åtta. Bengt Holm tränar! Precious Metal och Clear Sign kommer stå för favoritskapen.

Resultat: Lord Photo var riktigt bra som trea! Mycket stark avslutning och gick som snabbast över mål och en halv längd från ettan och tvåan. Mycket nöjd, fin häst. Gillar när man kan rida till slut!

Idag var Ekets Patrik ute i sulky och v86 på Solvalla. Han blev sexa. Innerspår och instängd hela loppet. Det var ett fint lopp och hade han kommit ut hade han fått en framskjuten placering, det syntes väl att han hade mycket krafter kvar. Det loppet gjorde nog honom gott!

tisdag 20 november 2012

Ikväll startar Timo Sisu i treåringsfinalen på Axevalla. Spår 7 bakom bilen är sådär men hästen är fin, satt instängd hela förra loppet!

Timo svarade för en bra prestation som fyra i mål. Han fick dödens hela loppet och blev slagen av hästar som fick bättre lopp. Det såg ut som att han skulle knipa ledarens tredjeplats men den stretade emot och Timo blev fyra. 

torsdag 15 november 2012

Axel trivs i fläta. Mycket fin och snäll ettårig hingst e. Igor November.

onsdag 14 november 2012

Träning på Vaggeryds Travbana. På bilden Zoella Coeur. 2-årigt sto e. Dream Vacation. Foto: Gun Knutsson

söndag 11 november 2012

Rulle fyra

Rudolf gick en 15 tid och slutade fyra i Mantorp. Säkrare häst får man leta efter. Det var bra! Zindi galopp, inte lika säker så att säga.

fredag 9 november 2012

Do it Komp seger på Axevalla!

Do it Komp segrade tillsammans med Stefan Söderkvist på Axevalla ikväll. 3140 meter långt, tid 16,9..och värt 25 000 kronor. Fin form!

Fyra

Påväg hem från Stockholm. Lovely Tilly blev fyra. Jag tycker hon skulle gått bättre, kändes fin fram till 400 kvar då hon lade ner totalt. Fick pengar, men med tanke på antalet galopper i fältet, kvalitén på hästarna och vinnartiden på 16 kort distans så är jag något besviken på insatsen faktiskt.

torsdag 8 november 2012

Seger för Fore Candy.

Ikväll vann Fore Candy sista V5-loppet på Örebro och gjorde därmed två V5-vinnare lite extra glada antar jag. Kaj Widell körde till ledning och efter en öppning på 15 första 500 och 19 första varvet kunde han köra undan till enkel seger. Det var nice! 25 000 i prispengar och fint formbesked.

Imorgon åker jag mot Solvalla och pappa åker till Axevalla med Do it Komp. En häst som startar i sulky imorgon på Axevalla efter skada är Corrado Abb (Sven-Anders Nyström) en häst jag ridit några montélopp med förra året och ett tidigt i år och då med finfina resultat. Det där är en bra montéhäst, hoppas han kan komma tillbaka.

tisdag 6 november 2012

Kommande.

Axel. Foto: Madelene Wikstén

Idag var det anmälning till Solvalla fre 9/11. Jag rider Lovely Tilly från spår 3, kort distans auto. Hon var tvåa senast och det var då hennes första montélopp. Claes Sjöström tränar.

Idag anmäldes Rudolf den Tredje till Mantorp mån 12/11. Spår 4 på 20 meter tillägg. Rätt bra och jämna hästar i loppet. Nöjd med Rudolf i senaste starten. Nu medeldistans, till fördel. Samma dag startar Zindirella Coeur med Kaj Widell från spår 1 i treåringsloppet. 
Torsdag 8/11 Örebro - Fore Candy - Kaj Widell. 
Fredag 9/11 Axevalla - Do it Komp - Stefan Söderkvist.

torsdag 1 november 2012

Åby

Är påväg till Åby för att rida Bushcraft. Spår 1 på startvolten. Bra hästar bakom.. Han är endast kvalad i monté. Såg riktigt fin ut i senaste sulkystarten som tvåa från ledningen. Han är efter Pine Chip, de brukar vara lite heta och knepiga men ofta bra kapacitet. Brukar vara bra montéhästar!  Min absolut bästa montéhäst någonsin och för alltid,  Quick Silas, har  Pine Chip som far. Åtta raka segrar innan han blev skadad..

Fin som få i värmning och provstart. Därefter sken och tog inte bettet. Höll med all kraft jag hade och i volten likaså höll jag allt jag hade och det var med nöd och näppe att det var kontrollerbart. Självklart omstart och det var knappt att vi kunde vända tillbaka mot volten. Vi kom iväg bra men kort därefter gallopp, nerverna var helt utanpå! Synd säkert bra häst om han travar. Jag är helt mör i armarna!