torsdag 19 september 2013

 
Unghästar! I denna tid är det mycket unghästar på schemat. Här på bilden 1-åringar ifrån häromdagen! Nästa helg är det auktion under Kriteriehelgen! Det gillar jag!

lördag 14 september 2013

 TYSON A.P. hemma i Nässjö efter sitt kval idag.

Lördag 14/9 Vaggeryd:
Tyson A.P. kvalade på 17,8 och såg riktigt fin ut.
Go de Luxe montékvalade på bra sätt och kändes riktigt vass efter en galopp.
Granite Peak genomförde premielopp på fint sätt. Två-åring e. Dream Vacation och morfar Ganymede som jag är delägare i!
Jag red Celine Abb i montéloppet och hon blev fyra, gick bra till slut! Sven-Anders Nyström, min vän, som tränar!

fredag 6 september 2013

Rudolf den Tredje & Zoella Coeur!

Zoella Coeur innan loppet i torsdags på Åby!
 

Vi vann tre gånger denna veckan... Chevalier du Nord vann i tisdags i Axevalla. Häst som strulat mycket, men trägen den som ger sig. Bra prestation, nu ser framtiden bättre ut!
 
Vår fina treåring Zoella Coeur vann debuten på Åby i torsdags. Stefan Söderkvist var helnöjd med henne då hon vann lekandes lätt på 16,4. Fina fina Zoella... lillasyster till Opal Viking!
 
Idag fredag var det Vaggerydstravet som hade tävlingar. Rudolf den Tredje vann på enkelt sätt Smålandsmästaren i monté. Oj så fin han var. Vi pressade oss till ledningen och Rudolf gjorde hela jobbet ensam därefter. Tio längders marginal till tvåan Stensro Macho som var nerspelad som favorit. Mycket bra prestation av Rudolf!!!

torsdag 5 september 2013

Torsdag: rider Leonas Kaksi i lopp 2 på Åby. Rätt bra hästar emot och vi drog spår 5 på startvolten. Hon måste gå i ledning för att ha en chans att vinna.
I lopp 1 startar vår treåring Zoella Coeur som jag är delägare i tillsammans med stall Kent Knutsson och min farmor och farfar som fött upp henne. Fin häst, voltstart kan bli lite knepigt. Hoppas hon går iväg!

Fredag: rider Rudolf den Tredje i Vaggeryd. Spår 7, springspår, på start. Tycker det är ett bra montélopp med flera tänkbara vinnare. Rudolf har varit grymt bra och kanske sätter vi denna dag ett staket i tvåor... Vem vet!!

Lördag: åker till Bollnäs för V75-ligan och rida Charlie Sisu åt Per Lennartsson. Hästen har endast kvalat i monté, men på pappret borde passa utmärkt. Vi är tippade femma i programmet. Spår 8 är dåligt,

Måndag: montékval Mantorp, en åt Claes Svensson.

Onsdag: Montédagen på Solvalla. Två montélopp denna dag, jag rider ett av dom. När jag såg att de lagt loppen som lopp 1 och 3 är jag ändå rätt nöjd att bara rida lopp 3. Stress emellan loppen och stress för att få ihop värmningar när man har egen utrustning och sadel som ska bytas mellan hästar.
Gillar ej när man inte kan förbereda i lugn och ro!
Jag rider Ekets Patrik som ståtar med tre raka segrar! Varit grymt bra!! Kort distans är kanon och spår 10 är dåligt spår men vi har haft spår 8 och 10 på slutet i monté och det har funkat..så om jag ska vara helt ärlig så är det ändå nästan bättre än spår 1... helst har jag mittenspår i monté... 3,4,5,6!