onsdag 30 april 2014

STARTHÄST 4 ÅR Till Salu.

 STARTHÄST 4 ÅR | Trav | Hästmarknad | Gratis annonsering | HästNet | hastnet.se 
Klicka på länken!

Lillinger Komp fick ett stoföl!

Inatt fick Lillinger Komp ett stoföl e. Yield Boko. Lillinger Komp är själv e. Spotlite Lobell. Detta är hennes första avkomma!

tisdag 29 april 2014

Kärt återseende på lördag.

På lördag, 3:e maj, är det dags för mig och Ekets Patrik att starta igen. Lopp 1, V4-1, går på tv12 kl. 12.30. Vi står på 20meters tillägg, 2160 volt och har där spår 2. Lite snävt spår kanske, men endast fyra hästar på volten. Tippade femma eller sexa tror jag, nja jag kan nog tycka att med en bra resa kan vi vara längre fram. Patrik har sett fin ut i loppen under året, kanske inte samma form som förra året. Kort distans och autostart är väl att föredra, men jag har ridit Patrik när han har varit grym bakifrån också. Två segrar ifrån Romme kan jag speciellt minnas. Finalen på Axevalla förra året under stochampionatet gick han väldigt snabbt över upploppet bakifrån också. Bra hästar emot, men kunde ha varit ännu bättre också. Vi hoppas på att de andra rider lite för snabbt där framme och en förhoppning på bra ryggar framåt sista varvet. Kul att återse både häst och förhoppningsvis lite ägare. Per och Linda träffade jag i Mantorp senast, trevliga som vanligt! :)

På torsdag spelar jag och 91st andra Vårscramble på Nässjö GK. Kul tävling! Jag spelar i lag med tre killar. Pappa ska också vara med, på förhand ser hans lag ut att ha bättre chans. Henke och Anton spelar Gränna Open samma dag. Imorgon onsdag blir det nio hål träningsrunda, ett måste efter mitt uppehåll.

På tisdag startar Zoella Coeur på Axevalla. Nu ska hon vara bättre, spår 4 bakom bilen och C-E Lindblom kör. Hon va dålig senast, men varit bra i tre starter innan dess. Borde kunna göra en bra prestation. Samma dag kvalar Trustmark e. From Above. 

A Big Surprise kommer ut på annons snart. Har varken ork eller tid att hålla på med ojämna hästar.  När han vinner så är han superbra. Jag är först att gratulera kommande ägare och tränare när han vinner nästa gång. Det är en bra häst med bra kapacitet, inte det som är problemet. Han behöver kanske bara ett miljöombyte, ibland kan det vara så. Att man jobbar lite i det blinda och små förändringar kan göra susen. Ligger ute på hastnet.se inom kort. 

Har försökt hitta montékval till Global Majesty, men det finns ju knappt tillfällen. Ska ringa till Vaggeryd om de kanske kan lägga in montékval tisdag den 13:onde. Kan ju inte åka till tex Malmö för ett ynka kval kan jag tycka! 

Jag har en ny häst jag tränar, A Real Hit. Fin häst, två raka segrar, ska starta inom kort. 
Jag är delägare i ganska så många travhästar nu, åtta stycken, och de flesta kommer att starta under året.  Kan bli en rolig framtid med dessa, blir väl mestadels sulkystarter men det spelar inte så stor roll. Innan ville jag bara att mina hästar skulle starta i montélopp, men tycker nu att det är lika kul när de startar i sulky. Hästar jag deläger är Zoella Coeur, Bretagne, Granite Peak, Acceleration w.f., A Real Hit, A Big Surprise, Global Majesty och Windwalker.

Min egna Windwalker bet mig rejält i armen häromdagen och har blivit ganska så hingstig. Han blev kastrerad i förrgår, bättre nu innan han ska gå sitt premielopp i sommar. Mina hästar ska ha fint beteende, punkt :) 

A Real Hit.

torsdag 24 april 2014

Golf och trav.. Bra kombination.

Väldigt många travmänniskor spelar golf, oerhört många kuskar och tränare. Avkopplande, roligt, socialt och samtidigt tävlingsmomentet. Imorgon är jag ledig, ska packa och fixa hästarna inför Kalmartravet, Tyson A.P och Timo Sisu, sedan ska jag ut och träna golf. Ska testa min nya driver, Wilson Stuff, köpte ny idag. Imorgon ska jag även fixa lite nya klubbor. Bärbagen också ny, fick den av min farfar som är ordförande i Nässjö GK. Jag har aldrig känt att jag haft tid för golfen, men nu ska jag skapa mig tid. Inte bara spela, träna också. Jag är ganska impulsiv och när jag vill något tar jag tag i det snabbt. Jag gillar inte att dra på saker och jag gillar ordning och reda. Samma sak när jag rider montélopp, ordning och reda och det ska se snyggt och prydligt ut. Då presterar man bättre! Det gör jag iallafall. 

Imorgon två hästar till start i Kalmar. Tyson kommer med två raka segrar, finfin häst. Dåligt spår, vann från ledningen senast och nu blir det ju lite svårare att greppa ledningen direkt. Timo körs av Oscar Uhrberg i lärlingsloppet, kan bli bra! 

Alice har blivit fotograferad av Daniel Malm. Nedan ett av fotona, helt underbart tycker jag. Tack Daniel! 


tisdag 22 april 2014



Jag jobbar på Nässjö golfklubb, 50%. Roligt jobb, väldigt socialt och det passar mig. Jobbar administrativt och träffar mycket människor, pratar mycket golf och hästar! Lite lugnare än vanligt, känns nästan som semester..samtidigt rätt skönt. Har ju mina hästar jag tränar också så lite variation i vardagen är nog egentligen bara bra för själen. Jag har ju varit sjuk och medicinerad, heltid med hästar blev för tungjobbat under denna tid och nu när jag känner mig pigg känns det bra att göra även lite annat ett tag. Att ta det lite piano, jobba med golfen 50%, hästarna 50% och åka och tävla med våra hästar och rida lite lopp ibland. Känns som en bra variation. Jag har inte spelat golf på kanske nästan tio år, bröt ju armen på två ställen och hade dåligt med tid sedan när jag pluggade högskola och därefter jobbade mycket med hästarna. Nu börjar jag igen. Hcp 17, vore kul bli lite bättre, ska träna för det. Var ute med brorsan ikväll, Anton och Henke är riktigt duktiga, väldigt låga hcp båda två. Henke har 1 och Anton 3 tror jag. Ska bara skaffa mig lite nya klubbar sedan är jag redo. 


Anton och Alice.

måndag 21 april 2014

Sexa på Mantorp idag. 

Fick en pangstart från bakspår på tillägg.. Var framme som tredje, fjärde häst direkt utan att bränna någon krut. Bättre kan man inte komma iväg. Tycker jag är rätt så bra på det i voltningen, även att jag inte ridit lopp på ett tag. Vi fick visserligen dödens men han ska tåla det, vi låg lugnt längre ner och pressade aldrig.. Dessutom var motståndet inte det bästa. Hästen ska vara bättre och det har han visat förut. Får ingen ordning på hans ojämnhet. När jag vann med honom i Kalmar i början på året visade han verkligen att han hävdar sig. Då kändes det som en kanon. Funderar på sälja honom, hör av er om ni skulle vara intresserade någon. 076-8138878.

A Big Surprise


Idag åker vi till Mantorp. I montéloppet, lopp 9 startar A Big Surprise. Tillägg, bakspår och innerspår gör utgångsläget svårt, men tycker samtidigt inte att motståndet är det bästa.. även att det var 38 hästar anmälda till loppet. För att vinna måste vi runda 14 hästar. Ingen lätt uppgift. Jag hoppas på en bra prestation så vi kan ut igen! 

Alice och jag ska även till Mantorpsshopen, skulle vara snyggt med ett diamanthalsband till henne. Vi gillar bling bling. 😃


tisdag 15 april 2014

Usch

Dåliga prestationer i Skara ikväll. Red ett lopp efter uppehåll iaf. Bra start,  hästen var loj och inte på bettet idag. Nya tag! Känns bra i kroppen!

måndag 14 april 2014


Läser Kristian Gidlunds bok "I kroppen min - resan mot livets slut och alltings början". Om hans kamp mot cancern och lusten att leva när man vet att det kommer att ta slut.  Mycket stark bok som berör. 

söndag 13 april 2014

På våren och sommaren är travet som allra bäst. Vintern och kölden är inget för mig. Jag hittade en bild på mig och Sylva tillsammans med Cross de Luxe. Jag tycker vi ser glada ut, säkert efter ett lyckat banjobb med hästen. Hon är delägare i Tyson och Bretagne och så som Tyson visade sig i Kalmar blir det säkert fler glada ögonblick för oss!

lördag 12 april 2014

Bretagne



Foto: Magnus Strömsten

Banjobb på Nyvalla med Bretagne, svarta hästen till vänster. Fin treåring e. Spotlite Lobell och franskt möderne. Kommer ut till kval nu i vår! På bild även Åsa Svensson och Anna Lindhe med sina treåringar.

fredag 11 april 2014

Tyson A.P.

Tyson vann i Kalmar ikväll! Andra starten, andra segern för denne fyraåring e. Love You. Ruskigt fin!


Foto: Magnus Strömsten

torsdag 10 april 2014

Zoella dålig prestation i Göteborg. Inga ursäkter alls.



-

På tisdag åker jag till Axevalla med Chinook och Go de Luxe. Stefan Söderkvist kör Chinook i lopp 11, grym prestation senast och vi hoppas på fortsatt form. Springspåret på tillägg, sämsta spåret enligt min mening. Svårt att komma ner i banan, man får ofta backa sig sist. Jag rider mitt första lopp på länge, lopp 2 med Go de Luxe. Väldigt bra hästar emot och lång distans är ej till fördel. Vi ska ej göra grovjobbet i loppet utan lifta med. Jag var imponerad av hans första två montéstarter där vi var tvåa båda gångerna. Här blir det tufft att nå bra placering, men hoppas på bra prestation av hästen och stirrar oss ej blinda på placeringen denna gång. 

Go de Luxe.

-

Pappa, Anton och Henric har startat upp ett Korpenlag div.3, HCFC som står för Hunseberg City. De är mer än nöjda och det verkar vara på blodigt allvar detta... ;) 





onsdag 9 april 2014

Zoella Coeur

Påväg till Göteborg med Zoella Coeur. Bra hästar emot ikväll. Tippad fyra från spår 7 bakom bilen. Veijo Heiskanen kör.

tisdag 8 april 2014

Global Majesty

http://youtu.be/GixyBgO_XB8   

Det finns en oerhört stor häst som står mig varmt om hjärtat, Global Majesty. Det kanske låter dumt, men han är en av de bästa hästar jag ridit. Han är sju år och har tjänat 2500 kr i livet. Jag har bara ridit honom i ett enda lopp, och det var på Åby 2011-10-17. Kolla youtube-länken ovan. Vi galopperar i första sväng, säkert hundra meter tappade vi och ligger sist i klungan varvet kvar. Kolla in upphämtningen därefter till seger! Han har varit skadad efter det, men är nu på gång igen. Det är Global Kittens lillebror, bra stam på moderns sida som verkar producera bra hästar. Pappa och jag äger halva hästen var! 


måndag 7 april 2014

Nyvalla Hästcenter

 


Foton: Magnus Strömsten
 
Vi är ett trettiotal traventusiaster som äger en 800-metersbana ihop, Nyvalla. Varje lördag kl.10 är det provlopp. Här umgås vi, tränar våra hästar ihop, fikar och diskuterar. Nyvalla ligger i Ingatorp, några mil utanför Eksjö. Banan har under åren tagit fram väldigt bra hästar och skördar fina resultat på tävlingsbanorna. I lördags var vi 15 hästar på plats och det kördes fyra heat som vanligt. Överst på bild med blå huva syns vår fyraåring Trustmark e. From Above som snart kommer ut i kval. Fin häst!
 
 
Alice, fyra månader, har nu skaffat sig en lila dress så att även hon är redo för travet 2014. Kommande tävlingar: Åby onsdag 9/4, Kalmar fredag 11/4 och Axevalla tisdag 15/4.


söndag 6 april 2014

Kollade lite lopp innan, och segern med Patrik i Sundsvall Open Trot är grym. Kan kolla på det hur många gånger som helst. Vilket stim vi var inne i, tre V75-helger med montésegrar i augusti, och vilken toppform det var på hästen! Patrik har sett fin ut i de montélopp han varit ute i på slutet, även om det är svårt att komma tillbaka i samma form.

Jag hade tänkt rida mitt första lopp i Kalmar på fredag, men avvaktar lite..  Blir förmodligen montéstart med Go de Luxe i Axevalla den 15:e och A Big Surprise i något passande veckan efter efter det. Montépropositionerna är nog de sämsta jag någonsin sett. Dåliga proppar och alldeles för lite lopp enligt min mening.

Jag red lite monté igår på Max Flukt, han blev trött.. jag kände mig rätt stark. Tränar mycket nu. Känns skönt att vara igång, äntligen!

lördag 5 april 2014

Windwalker



 
Foto: Magnus Strömsten

Allt har ett slut..


Vår älskade hedershäst Rudolf den Tredje lägger tävlingsskorna på hyllan. Han har ej längre motivationen till tävling och träning som tidigare, det märks. Därför har vi tagit beslutet att nu får han bli pensionär. Hans tävlingskarriär är något utöver den vanliga och det är ingen häst som ska behöva tävla om han inte vill. Han är inte den bästa häst jag ridit, men absolut den jämnaste och den som alltid gjort sitt bästa. En häst som alltid var med i främre träffen och säkrare kunde man inte känna sig som ryttare. På 61 starter och 665 500 kr intjänat segrade han i 11 av dessa, 18 andraplatser och 13 tredjeplatser. Jag tackar Rudolf för den glädje och rutin han givit mig som ryttare. Nu får han bara ha det skönt som pensionär framöver!
 





Foton: Magnus Strömsten

torsdag 3 april 2014

Timo satt fast totalt i Axevalla, startar snart igen, såg fin ut. Go de Luxe hoppade i första sväng, tråkig för han kunde fått rygg ledaren o gått med bra in i mål, kom tillbaka som sexa. Letar nytt lopp, med där framme utan galopp.

Zoella Coeur startar på Åby på onsdag under V86-kvällen, Veijo Heiskanen kör. Spår 7 bakom bilen. Tyckte hon var riktigt tapper i årsdebuten, ska ej gå i dödens nästa lopp!

Har köpt in en ny ettårig hingst efter From Above och morfar Super Arnie. Hög och långbent, fin häst. Kommer att sälja ut några andelar i hästen och stallet själv behålla merparten, några redan tillfrågade. Är någon mer intresserad så maila mig på emelieknutsson@hotmail.se .


tisdag 1 april 2014

Nästan ett halvår...

Hej.

Jag vill be om ursäkt för att jag under en tid varit dålig på att svara och höra av mig till folk. Jag har haft bekymmer med kroppen sedan SM i oktober förra året. Det började med ryggen, sedan hela vänstersidan från fot till nacke. Jag är för en månad sedan behandlad med fyrdubbel dos antibiotika för Borreliainfektion. Rätt så lång tid från november-mars utan förbättring, med undantag för januari då jag testade att rida två lopp. Första loppet vann jag med A Big Surprise i Kalmar. Det andra loppet galopperade jag med Go de Luxe på Åby och samtidigt som jag skulle rida av banan kände jag ej vänsterbenet. Kändes inget bra alls..

Nu några veckor efter min behandling känner jag mig bra. Skön känsla igen. Har väl haft lite delade känslor när man ser andra ryttare rida mina hästar, när jag bara stått bredvid som hästskötare. Inte för att de rider bättre eller sämre än mig, utan mer för att tävla är det bästa jag vet och känslan att vinna lopp är det inte mycket som slår även om det finns annat viktigt i livet. Dock vet jag att alla idrottsmän blir skadade någon eller några gånger i livet, men har väl egentligen aldrig tänkt att det skulle hända mig. Ryggen vet jag att vi har dålig i släkten och att rida montélopp är väl kanske inte den bästa ställningen för ryggen. Men att en fästingjävel som jag inte ens vetat att jag haft ska kunna förstöra så mycket. Inte bara att jag haft ont i kroppen och varit helt sned utan även känslan psykiskt när man inte kan utföra sitt jobb, inte göra det man är bra på utan att veta vad som är fel. Motivationen förstörs lite på vägen, men nu känner jag att den börjar komma tillbaka. Nu vill jag tävla igen. Även om jag varit ute på endel trav med våra sulkyhästar så blir det aldrig samma känsla som när man själv rider, det är något speciellt.

Jag kommer att rida lopp på en lite mer lagom nivå framåt en tid, dels för att jag varit riktigt dålig i kroppen och för att "lagom är alltid bäst" även om jag gillat fara runt var och varannan dag i ur och skur och kommit hem lagom tills man ska börja jobba igen. Jag kommer främst rida hästar från pappas stall och kanske någon eller några hästar jag ridit innan och om man blir tillfrågad från andra stall. Jag kommer på pappret alltså ej sätta mig tillgänglig på alla banor och åka och rida allt man blir uppsatt på utan kan isåfall rida vid förfrågan.

Nu har vårt stall kommit igång för året. Måste säga att Chinook i Kalmar i fredags var grym med Stefan Söderkvist och även Zoella Coeur duktig i Mantorp som trea i måndags efter lopp i dödens hela vägen. Axevalla imorgon onsdag Timo Sisu och Örebro torsdag med Go de luxe i montéloppet där duktiga Anna Erixon rider. Jag rider mitt första lopp inom några veckor igen, något jag ser fram emot!

Min tvååring Windwalker känns fin och ska snart gå banjobb inför sitt premielopp. Om två år är det kanske han som vinner montélopp... Vem vet :)

//Em.