tisdag 13 juli 2010

tvi tvi, första gången jag flög av en stor häst...

Vi åkte i söndags, jag, pappa, matteus och mange. Vi har hälsat på P-O som föder upp Alvena hästarna. Och vi skulle starta Hilding i montéloppet och Rudolf i ett sulkylopp.

Nu tisdag är vi påväg hem, det blev en lite annorlunda avslutning på tävlandet denna gång...

Prince Hilding och jag startade från spår 1 på 20-meters tillägg. Hästen som startade från spår 1 på startvolten blev efter startkommandona istadig och stod i princip helt still. Vi kom iväg perfekt med fart från tilläggsvolten och precis efter start small det...

Jag har lite ont främst i arm och nacke. Jag fick åka till sjukhuset för röntgen och undersökning. Men allt verkar lugnt. Första gången jag flyger av en stor häst.. men någon gång ska ju vara den första. Tur att det inte händer olyckor så jätteofta i monté.. för det kan gå illa sånt här!!!

Jag ser nu att hästen fick två kval att genomgå innan han kan starta igen, men frågan är om det är sådana hästar vi ska ha på banan....

Hilding travade sina 2160 meter utan ryttare och efter mål vände han upp i sakta trav som i en segerdefilering!! Han såg för jäkla fin ut haha !!

Rudolf var duktig som trea i ett av sulkyloppen !!! Han är alltid duktig!

Måndag 19/7 startar Askhults Sigvard i Kalmar, samma dag kvalar Cross de Luxe. Intressant dag!

På återseende!

4 kommentarer:

Sylva sa...

Hörde just om tillbudet genom Kent.
Jag är VÄLDIGT glad att det verkar ha gått så pass bra som det gjorde! Och att du använder säkerhetsväst! Ja, du Hilding klarar sig bra själv, eller hur... Vi ses på måndag, ska bli spännande med kvalet för Crossen!

gun sa...

ja det är allt bra nervöst idag håller vi tummarna

Anonym sa...

Tack o lov att det gick så bra som det gjorde med Din avflygning från stor häst!!!

Angelica sa...

Var med om nästintill samma igår - inte kul och sånt får bara inte hända!! =(