måndag 13 augusti 2012

Kommande montéstarter

Tisdag 14/8: åker till Eskilstuna för att rida Leonas Caviar (Mikael Selin). Hästen har startat monté endast en gång tidigare och då galopp i starten. Här står vi på 20 meters tillägg. Resultat: Diskad, galopp!

Onsdag 15/8: extra V75 med Jubileumspokalen på Solvalla. Lopp 1 är ett montélopp över 1640m och förstapriset är 50 000. Jag rider Ekets Patrik (Per Lennartsson) och vi startar från spår 1. Väldigt bra hästar i loppet såsom Hot Tub, Poison Composite och Moon Dreamer som jag red i monté-sm förra året. Han kommer med dubbla segrar, i både monté och sulky samma dag. Sverigeloppsvinnaren Rock Me har ju visat god form och även Alvena Nonstop som vann montéloppet i Halmstad under Sprintermästarhelgen. Det här är ett montélopp av fin klass och segertippad lär Hot Tub vara. Han vann det större montéloppet på Axevalla senast på 13,7 över medeldistans. Han har hittat formen igen! Ekets Patrik har varit väldigt fin i sina montéstarter och det blir både roligt och intressant att rida på onsdag. Resultat: 4:a på nya rekordet 12,4. Ekets Patrik gör det jättebra som vanligt. Riktigt vass från start och reds i rygg på ledaren Poison Composite som också vann loppet på osannolika 11,6 i monté! Grattis! Jag är mycket nöjd med Patrik, han är knappt slagen av giganten Hot Tub som även han går 12,4. 

Torsdag 16/8: rider montéloppet på Åby. Här rider jag Mister Top (Markus Savin). Vi står på start och hästen har gått lite monté tidigare men utan större framgångar här i Sverige. Han har dock vunnit i monté i Danmark för länge sen. Superfavorit här är Precious Metal som jagar femte raka segern! Resultat: 3:a på 16,5  från startvolten 2140. En överraskande fin häst som stod hårt inne i loppet med knappa 80 000 på kontot, kändes jättefin hela vägen och väldigt snäll att rida! Precious tog femte raka, fin häst som utvecklas och går mot högre klass!!

Inga kommentarer: