tisdag 2 oktober 2012

Denna vecka Solvalla, Kalmar.

Imorgon onsdag Solvalla. Jag rider Man of Fashion. Har tjänat 560 tusen så har ju varit en bra sulkyhäst, dock oplacerad på slutet. Nu är det första montéstarten. Det kan gå lite hur som helst i första montéstarten. Vissa hästar behöver vara med ett eller två lopp för att komma in i det, men vissa kan få som en ny kraft av att det blir något nytt med ryttare på ryggen. Spår 9 bakom bilen på kort distans är långt ute på vingen. Hoppas på att det går undan eftersom det är många bra hästar med och dessutom flertalet galet startsnabba i loppet. Resultat: 3:a! Hästen var riktigt bra och gick 12 sista 500 och tog nog 5-6 hästar på upploppet. Riktigt bra avslut!

På lördag bjuder Kalmar på TVÅ montélopp samma dag. Det är inte ofta detta händer i Sverige, så därför ska Kalmar ha en eloge som verkligen försöker. Dessutom ligger ett av loppen inom V65. Roligt!!! I V65-loppet rider jag Rudolf den Tredje. Loppet går över 2140a och innehåller flertalet hästar som kan vinna, Hot Star, Picadour, Mclain, Brians Turbo m.fl. Resultat: 2:a. Rudolf var grymt bra som tvåa efter störningsmoment, tredjespår och dödens. Nu är formen uppåt igen, härligt! Hot Star vann och var riktigt bra i nya regin och Josefine Ivehag red ett bra lopp med honom.
Det andra loppet går över kort distans volt. Här rider jag Rangnar V.E. i hans första montélopp. Känns lite svårt med 40 meter tillägg och dessutom bakspår (spår 10) på kort distans. Allt kan hända, i detta lopp startar inte lika bra hästar som i det andra. Kort distans volt brukar dock vara väldigt gynnande för hästar på start eller 20-meters tillägg. Resultat: diskad för galopp 500 kvar. Travade på bra första varvet men började trava dåligt 600 kvar och därefter kom galoppen.

Idag kom inbjudan till Monté-SM 12-13 okt. Känns roligt, fjärde året i rad som jag får rida loppet på Åby.

Inga kommentarer: