måndag 19 augusti 2013

Denna veckans monté!

Måndag: rider Nova Kebell åt Clas Jonsson. Kvalade hästen för en vecka sedan och hon kändes fin! Hon ska vara stark. Loppet är Sveriges enda montélopp över 3 varv! styrkeprov för alla hästar i loppet, som dock inte håller så hög klass! Mantorp ska nog fundera lite över sina snåla prisskalor i montéloppen....
Lite segt hela vägen och 3 varv för lång distans för monté i Sverige! Femma ändå ok!!

Torsdag: rider italiensk med 2,5 milj på kontot, Lemon Ice. Åt tränare Allessandro Gocciadoro. Hästen verkar ej varit ute på ett tag, men startat monté i Frankrike med en andraplats på Enghien. Endast åtta hästar i loppet på Åby .. och vi är enbart två hästar på 20 meter tillägg! Det är bra!
Mycket fin häst att rida framåt! Provstarten en dröm när vi väl gjorde den!!! men gick ej vända hästen! Enbart stegring, backning, slängde sig åt alla håll. Jag gjorde ett fel och det var att jag ej strök hästen efter värmningen, men lätt att säga när det står tio italienare där vid sin häst! De som såg på atg live såg att det bara gick ej få runt hästen, inte ens med ledare! Värmningen ännu värre för då höll vi på att krocka in i sulkyekipage när jag skulle testa voltning! 
Inte hästens fel, den förstod ej voltning. Autostart är att rekommendera! Jag säger som italienarna, KATHASTROPHY!!!!!

Fredag: Rudolf startar i montéloppet i Kalmar. Taskiga de är som lägger loppet som lopp 9 när man ber om tidigt lopp. Aja här startar vi från spår 5 och det är ju bättre spår än vi brukar få..och några bra emot så som Pinot Ribb, Ego Sånna och Dencos Bella Cute. Rudolf gick nytt rekord senast och har form! Grym Rudolf från dödens hela vägen! En andraplats, slagen med huvud!! Heiskanens häst vann, bra må jag säga!

Rudolf den Tredje! foto: Magnus Strömsten
 
Lördag: Rider formstarke Ekets Patrik i Sundsvall Open Monté! Kort distans, grym i två raka segrar! Patrik tog sin tredje raka seger på fina tiden 12,5. Lekande lätt från ledning och utan drivning. Duktiga Patrik som aldrig gjort ett dåligt lopp! 50 000 in på kontot! WOW!!!!!

Ekets Patrik väl värd en morot efter segern!

Inga kommentarer: