måndag 17 september 2012

Åby resultat och Jägers nästa lopp

Resultat under helgen i Åby var en femteplats i montéloppet. Jag red Ekets Patrik och det var visserligen riktigt bra hästar emot, men Patrik var nog inte riktigt lika vass som vid tidigare montélopp heller. En femteplats blev det och det kan man inte klaga på i dessa sammanhang egentligen. Vi var ju tippade sexa i programmet så placeringen är inget att säga om. Väldigt fin i värmning, men provstarter och minuter innan loppet var mest galopp och nerver i honom vilket var lite ovanligt. Han tog sig i kragen till loppet och var i rätt gångart. Vi kom ner bakom en nästintill skenande Going Southwind och loppet gick galet fort. Patrik kunde kanske hållt lite bättre fart sista biten iallafall, då han slutade på tiden 14,0. Förra loppet gick han nytt rekord på 12,3 så kanske lite av stressen precis före loppet som satte sig i benen och samtidigt lite neråt på formen kanske, men ingen kan hålla toppform hela tiden heller! Mycket starkt att han gör sitt i loppet även att allt inte stämde i provstarter etc. Han är duktig Patrik.

Vi hade Fore Candy ute i V75-4. Han blev oplacerad. Han var möjligen inte heller i samma form som tidigare lopp. Dock fick han ett omöjligt lopp då han hade bakspår på kort distans och kom iväg sist av alla. Gick sedan en rejäl speed i 10-fart i 300 meter och kom fram i dödens. Detta blev väldigt tufft mot dessa hästar och är egentligen inte optimalt för denna häst.
_______

Imorgon tisdag är det Jägersro som står på schemat. Jag ska rida Leonas Kaksi igen. Hon var grymt bra förra starten då hon vann med nio längder på medeldistans. Nu är det istället 1640 auto och kanske inte riktigt lika enkelt som förra gången. Väldigt stark häst och oerhört fin att rida. Henne gillar jag! Spår 3 är kanon! Det är rätt bra hästar i loppet. Figaro Sånna vet jag är en bra sulkyhäst och dessutom efter Spotlite Lobell som brukar vara vassa i monté, den ska vara favorit i det här montéloppet tror jag. Lightning, Rockstar och Bad Loser kan nog också vara bra på distansen. De utländska hästarna är svåra att värdera på både motstånd och tider. Raderna på utländska hästar brukar se bättre ut än vad de är. Det blir kul, jag gillar Jägersro!

Resultat: oplacerad! Leonas Kaksi var väldigt fin i värmning och provstarter. Visade denna gång ett lite mer tjurigt beteende tror jag. Gick inte att vända henne där man ville och tog några galoppsteg bakom bilen. Hon kändes fin iväg, men lade in handbromsen totalt efter 500 m, hon var inget trött efter loppet utan blev nog lite sur av att inte gå i ledningen tror jag. Lite synd för det är en väldigt fin häst! Tror hon ska vara med bland täthästarna, då är hon med direkt och det är inte många som rundar henne! Bättre lycka nästa gång. 


Inga kommentarer: