måndag 19 maj 2014

Red Go de Luxe på Tingsryd igår. Defensiv ritt enligt pappas order, invändig resa och rida till slut. Han gick riktigt fort sista biten över upploppet, slutade fyra. Bra prestation och vad hästen behövde psykiskt efter att varit sjuk förra starten! Vädret, ösregn fyra timmar, riktigt ruskigt!


Idag måndag startar A Real Hit i lopp 11 i Halmstad ikväll. Ståtar med två segrar på två starter. Bra hästar emot och tillägg. Dessutom springspår. Risk för att bli hängande, aldrig bra. Hoppas på bra start tillsammans med Johnny Takter.


Imorgon tisdag startar Trustmark på Axevalla. Efter fint och ensamt kval står han som förstarankad i programmet. Fin häst!


På fredag har vi tre hästar med oss till Kalmar. Fore Candy kvalar efter skada. Zoella Coeur startar i lärlingsloppet tillsammans med Joel Uhrberg och Tyson A.P. i amatörloppet tillsammans med Inge N Karlsson.


A Big Surprise är såld till Östersund. Till en tjej som jag tror han får det kanon hos. Lycka till!


Till alla som frågar mig överallt vad jag sysslar med:
Pratade med Peter Jarvén när jag träffade honom i Vaggeryd. Lite om min ändrade satsning efter Borrellian. Att jag bestämt att ej rida så mycket. Han tyckte det var bra, han gör samma sak. Han sa att det är skönt när man bestämt sig och det finns ju även lite annat i livet.  Om jag rider så rider jag pappas eller möjligen någon jag ridit förr. Såklart om man får förfrågan från en bra häst så kan man ju rida, men det tar för mycket tid att åka runt och rida allas hästar. Man tar ledigt från sitt jobb och sedan på helgerna får man jobba in det man missat när man åkt iväg. Det blir lite en ond cirkel och man missar mycket annat. Det går bra att satsa sådär ett tag, men inte en lång satsning. Jag har gjort detta rätt länge nu och det var väldigt kul under den tiden och när det går bra finns det inget roligare. För dagen har jag en livssegerprocent på 21, totalt 56 segrar och ca 2,5 milj inridet. Bra statistik tycker jag. Vi har många hästar hemma att träna och tävla med. Sedan har jag ett annat halvtidsjobb och lite andra planer sen också. Jag har flera hästar jag tränar själv och kommer fortsätta med det och lägger gärna ned mycket tid på dessa hästar. Jag är delägare på många hästar och ser ett större intresse i dessa hästar nu än jag gjort tidigare. Många dagar i veckan blir det även att vi har sulkyhästar jag åker och tävlar med. Hade inte något jätteintresse för sulkystarter innan, men känner det nu. Unghästar och sulkystarter är väl egentligen det bästa att satsa på om man kollar propositioner prismässigt och vad det finns för utbud.  Jag har själv tävlat i 20 år, sedan jag var 7 år. Först i hoppning och sedan monté, jag tycker inte att det känns som liv och död längre när jag själv rider, det kändes det som innan, utan lägger ritterna på en lite annan nivå. Får vi fram någon kanon i monté är det roligare att bara rida den än att rida 10 stycken halvdåliga.. Mängden är inte det jag vill åt framöver. Detta kan ha kommit fram under den tiden jag gick, 6 månader, utan att riktigt veta vad som var felet på mig. Röntgad 10 gånger från topp till tå. Motivationen försvinner lite på vägen, och nu en mer lättnadskänsla att det inte var något värre med mig. Känner mig bara bra för dagen och känner att jag även kan hitta på lite annat som var svårt att komma iväg på innan när tiden bara försvann. Träna hästar är något som intresserar mig och det känns som att det är vägen att vandra i denna sporten.. äga själv och träna själv. Har även en plan om en sak jag ska driva framöver bredvid mina hästar.. om några år kanske.. men det är bara några som vet vad jag syftar på.. och måste utbilda mig lite inom det området också.  En sak är jag säker på, att ibland även göra lite annat är bara bra för själen. =)

Inga kommentarer: