måndag 8 mars 2010

Fin upphämtning - uppskattat!!!

Mycket fin upphämtning av Midsummer Surprise efter galoppen 800 kvar på Solvalla igår söndag. Allt gick bra innan ett störningsmoment och tyvärr kom galoppen. Tappade hela klungan, men jäklar vilken upphämtning! Midsummer svepte bortre långsidan riktigt bra och in på upploppet svarade hon för en riktigt vass spurt. Jättenöjd med en andraplats på Solvalla efter en sådan upphämtning... Men man kan ju ändå inte undgå att gräma sig lite, för utan den snöpliga galoppen så hade kanske den fjärde raka suttit . Vi siktar framåt på nya utmaningar! Hon har skaffat sig en riktigt fin rad nu och verkar trivas ypperligt i monté.

Imorgon startar Status Quo på Axevalla. Han har vi prövat i monté, men utan lycka. Passar väl helt enkelt inte. Dock så är det en bra sulkyhäst som gått riktigt fina tider och som treåring vann han tex. Orrefors-finalen. Förra året svarade han för endel riktigt fina prestationer utan att vinna, så jag hoppas han kan svara upp till den kapacitet han har.

På torsdag åker vi till Örebro med Prince Hilding. Spår 5 bakom bilen, medeldistans. Trea senast från dödens på Hans Eme. Hilding var riktigt bra trots det tuffa loppet. Han är rolig att rida för man vet att han gör sitt bästa och ser man till hans tävlingsresultat så talar det ju för sig själv. Vi får se hur det går på torsdag, jag gillar att rida Hilding iallafall så det blir skoj!

På fredag åker vi till Solvalla för att starta Zippe Chip i montéloppet. Här är det lunchtrav som gäller och på torsdag är det kvällstrav. Så det lär ju bli rätt tight .. Solvalla är ju inte närmsta banan direkt. Men det blir skoj. Galopp senast, det får vi la hoppas låta bli denna gången. Vi får rida om det så får vi se hur det går!

Inga kommentarer: