lördag 4 december 2010

Lillinger Komp vann och vilken speed i montéloppet!!

Åby 2010-12-02:

Lillinger Komp tog en mycket glädjande seger på Åby. Bra hästar med i loppet och på förhand var nog Lillinger inte spelarnas vinnare i loppet. Fjärde invändigt och hästen framför stannade, fick backa sig ut sist 5-600 kvar. Rundade alla och vann knappt. Men vinst är vinst!!! Mycket bra insats av Lillinger som visade otrolig fin styrka. Stallets 20:e årsseger och över miljonen inkört. Bra!!

Jag red samma dag i montéloppet en häst som heter Brilliant Abb. Hennes första montéstart och på förhand var vi inte speciellt tippade, kanske för att hon aldrig vunnit. Men nu var första segern mycket nära!!! Vi stod på 40 meters tillägg och låg aldrig i främre klungan. Alldeles för långt bak egentligen, vi hade nog 60 m fram till ledaren varvet kvar. Det gick väldigt sakta första varvet och det gör ju också att man inte ska kunna plocka något bakifrån. 4-500 kvar syns vi först i bild, då går hon riktigt bra!!! Som en vessla, 14 sista 500!!! Vi hann nästan fram, det fattades en halv längd. Det blev en mycket fin andraplats. Vi var helnöjda !!!

Rudolf den Tredje startar på måndag i Finalen av Orrefors Fyraåringsserie i Kalmar. Bra hästar såklart och då är det tråkigt att Rulle fick spår 8 bakom bilen. Det är 100 000 i förstapris i denna final! Förra loppet gjorde han mycket bra!!!

1 kommentar:

Ia sa...

Hej! Jag googlade runt om montè och hittade din blogg, roligt att läsa! Själv håller jag just nu på att ta licens och började fundera på en sak, i reglementet står det ju ang. in- och utvägning, men det jag funderade på är, ska huvudlag/huvuddelar också vara med på in och utvägningen? Tänkte jag skulle passa på att fråga någon som har koll :)

Mvh Ia